dilluns, 8 de febrer del 2010

1BTX LLATÍ UNITAT 4



Preparem una sèrie d'exercicis per practicar la morfologia nominal i verbal llatina. Recordem la cita llatina d'ahir per notar la diferència entre un NOMINATIU I un ACUSATIU en les oracions transitives. Per cert com es diuen aquelles que porten el verb sum?
Vitam regit fortuna, non sapientia. Cicero dixit. Igual que a GREC vam fer aquelles frases de "L'amor engendra amor", "La violència engendra violència" podeu fer aquestes del SGiralt per practicar el cas N. Subjecte i l'AC directe, surten noms de totes les declinacions. Per avançar en els casos aneu passant pàgina.Hi ha 16 fulls m'heu de dir fins a quin heu arribat.
JC de MJesús Salcedo (La Rioja 2002): les associacions de morfemes amb el nombre dels casos.No cal la declinació de nom per nom, farem els de sota. Si que convé el dels verbs, conjugaciones. El sabeu trobar?
Pràctiques: nom i adjectiu 1ªdec., un nom masc i un altre de neutre de la , noms de
De moment el verb d'Extremadura clásica no el podem fer. Hi ha tot l'infectum i perfectum.
Intenteu fer aquest exercici per practicar la morfosintaxi amb la traducció dels casos.
Declinació individual de noms per declinacions, heu d'anar-les buscant. Jo us recomano que feu només els de 3ªdecl. El mateix aquí. Són exercicis que podeu fer a casa o que ja treballarem altres dies igual que els de culturaclasica.com .

REPÀS de VERBS:

Enunciat, des de proyecto Grammaticus, Colatinus Libro de 1Bachillerato. Junta extremadura IES APOSTOL

Aquest també és de verbs, un JClic de Paloma Garrido 2005. De Canarias.

Els de la UB tenen una bona web amb teoria(Gramàtica) i pràctica (Exercicis).


SGiralt, canvi de nombre.

HEU D'APROFITAR i llegir aquesta informació sobre les magistratures, la teoria de la nostra unitat 4. També heu d'incloure aquest altres apartats d' El Sistema Polític, els comicis i el senat.