dimarts, 3 de març del 2009

Possible Cavall de Troia a l'IES La Romànica?







Mentre els alumnes i els professors eren als braços de Morfeu, una nova Caixa de Pandora s'ha obert al nostre centre.

Durant el cap de setmana, algú, encara no sabem qui, li direm doncs, en Nemo, ens ha tornat a robar. Hi ha persones , homines, que volen entrar a l'era de l'internet sense gastar-se un duro de la seva butxaca. Ens han arrebassat allò que no els pertany, però que tampoc pertany a ningú , car és un bé públic i ens pertany a tots. Ja ens ho deien els nostres savis llatins, homo homini lupus est.

Aquest nou acte de robatori ha provocat diverses discussions sobre si és aquest un nou modus operandi o no . Ens qüestionem per què han atacat directament els alumnes de BTX. Avui dilluns 2 parlant pels passadissos semblava que ens haguessin llançat la poma de la discòrdia. Oh Atena, protectora d'Ulisses, digues si hi ha dins les nostres parets un Cavall de Troia. No volem 10 anys de desgràcies. No tenim en Hèctor per defensar-nos. Ara ja sabem, però, que el nostre taló d'Aquil·les és la seguretat. Què feia el nostre Ca Cerber ? No teníem encara l'alarma connectada?

El nostre centre és com un tapís de Penèlope, cada mes ens destrueixen allò que durant les setmanes construïm. Per cada 10 ordinadors que ens han robat, sols en recuperem 1, vox populi dixit.
Els pobres profes vénen a treballar aquí com el pobre Sísif, cada vegada que arriben amb un nou BLOC , han de tornar a la pissarra i el guix. Els resulta un autèntic suplici de Tàntal utilitzar les TIC a les aules, cada vegada que ells s'acosten al canó , el canó s'allunya.

Hauríem d'instal·lar un invisible fil d'Ariadna per anar seguint després el camí dels lladres.
Venir al nostre centre, és com acostar-se a Escil·la i Caribdis, tot allò que passa pel seu costat és engolit.

A nosaltres no ens calen jornades de portes obertes, el nostre centre roman obert omnem diem et omnem noctem. I així serà saecula saeculorum si no s'hi posa remei. Tot i que ningú tingui la panacea esperem que els lladres no tornin a actuar.

De fet, com feien els antics romans, sembla millor feu una inauguratio abans de fer les obres.

O és que potser és ara quan haurem de dir "Tancat per obres".

-redactat a classe per la Cristina de la Hoz i els seus companys de 4rt d'ESO de Llatí - IES La Romànica-