dimecres, 18 de març del 2009

Romans i romanització Unitat 7 2BTX

Unitat 7 2BTX
Romans i romanització.
Dicumental de RTVE Arqueomanía Roma La sombra de un imperioSi us poseu a treballar sols podeu començar mirant els diferents links dels alumnes de L'IES Cendrassos de Figueres amb els seus "Costums dels Romans i Romanització". Recordeu que avui sols heu de treballar el que faci referència a Hispania Romana sense Catalunya, ja que aquest serà un altre tema específic perquè és el que enguany, juny 2010 tindrà un pes específic a la selectivitat. Aquí li maregi el blog que passi de tot i faci només allò més senzill: Buscar el SGiralt , en el tema de la ciutat romana i els edificis d'oci hi podreu identificar els edificis representatius arreu de la península, cosa que ara no us recomano, crec que millor aneu directes al seu full de les PAU , ell ha preparat la teoria sobre Emerita Augusta; el MBetriu té com sempre uns molt bons exercicis i vosaltres podeu anar cercant cada ciutat específica. També resulten pràctics aquests QV de la Victòria Bescós.

CÁPARRA .

Després d'haver visionat el video1,  el video 2 farem una ullada a la introducció teòrica que ens dóna la Wikipèdia anirem arxivant els diferents punts d'interès sobre el tema de la Hispània Romana ara que els de Tàrraco han començat la seva festa anual tal com ens comuniquen els nostres amics de culturaclásica. com .

Hi ha també més videos referits a aquest tema com el concepte de romanització, o les seves autopistes anomenades viae , els pobles ibers , els celtes . més ibers amb les seves escultures o amb el seus poblats com el de Calafell i Ullastret,



Si hem vist les viae tenim també una petita notícia sobre la Via Augusta a València.

Treball de M. Capellà al Fil de les Clàssiques
Noves recuperacions de la muralla de Bàrcino romana.

La muralla de Lugo , treballada també juntament amb la torre d'Hèrcules per la Xunta de Galicia

La Laura Quero ens ha parlat de la seva estada al Festival de Teatro Clácico a Cuenca, també va visitar el recinte arqueològic, ara no tenim el seu video aquí, potser s'anima a penjar-lo, de moment ens conformem amb aquesta teoria:Segóbriga,una ciutat amb restes d'amfiteatre i no pas de circ. Podeu visionar aquest video. I aquest altre de RTVE.


L'aqüeducte de Segòvia una ciutat que a l'època romana passà sense pena ni glòria, però que avui dia té la gran glòria de ser Patrimoni de la Humanitat. Una alumna dels de a la romana hi va anar i va penjar aquestes fotos.

Tarragona visita virtual.
Els voltants de Tàrraco una visita familiar de cap de setmana. Notícia a TV3 igual que la proclamació de Patrimoni de la Humanitat de La Torre d'Hèrcules .